Publicat dins « La Setmana » n°730 deu 10/09 au 16/09/2009

los governs d’Aragon e la Junta d’Andalosia an signat un acòrd per promòure la mesa en plaça d’un malhum ferroviari. Que permetrà de passar los  Pirenèus e de ligar de faiçon eficaça totas las regions del sud-oèst europèu. Aquel acòrd a per objectiu de metre en plaça estudis per estudiar la mai bona faiçon de ligar la region portuguesa d’Alentejo, las comunitats de Valéncia, Extremadura, Andalosia, Aragon, Castilha la Mancha, Miègjorn-Pirinèus, Aquitània e Lemosin.

projecte-sud-oeste-europeu-ferroviariPer far aqueles estudis lo FEDER a deblocat mai de tres milions d’euros. I a pas cap de dobte qu’aquela iniciativa pertòca lo desvolopament del projècte d’una linha transpirenenca novèla pels Pirinèus centrals que los aragoneses ne vòlon a tota fòrça.

Répondre

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>